13 Μαρτίου 2011

Ανακαλύπτοντας την Παριζιάνα


το παρακάτω άρθρο μου το έστειλε η φίλη μου η Μ. και αμέσως το έκανα copy paste....όχι γιατί έγινα ξαφνικά local αλλά γιατί θα μπορώ εύκολα να ταυτιστώ! ειμαι εγώ μέσα σε αυτά τα λόγια!!! (γιατι σήμερα φορώ αυτά τα παπούτσια, και τα λατρεύω!)


ΤΟ ΒΗΜΑ:

http://www.tovima.gr/vimadonna/talks/article/?aid=386369&h1=true


Αξίωμα: Μια βέρα Παριζιάνα δεν πέφτει ποτέ θύμα της μόδας. Το να είναι «εκτός μόδας δεν την απασχολεί ούτε στο ελάχιστο, για έναν απλούστατο λόγο: Kανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από την ίδια τι της ταιριάζει και τι όχι. Παίζει με τους στυλιστικούς κώδικες από τότε που θυμάται τον εαυτό της και δεν καταλαβαίνει καθόλου γιατί θα πρέπει να γίνεται τέτοιος ντόρος γύρω από το δικό της ντύσιμο. Eτσι δεν κάνουν όλες;
Η ανέμελη καλαισθησία της αποτελεί αληθινό τρόπο ζωής. Τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό στο όμορφο ρούχο, δεν παίρνει όμως τη μόδα στα σοβαρά, αντιθέτως διασκεδάζει με αυτήν. Αναμειγνύει αριστουργηματικά το διαχρονικό με το αβανγκάρντ, καθώς και το φθηνό με το ακριβό, εφαρμόζοντας το «mix & match» πολύ προτού καθιερωθεί ως τάση-πασπαρτού. Το αποτέλεσμα είναι πάντα κομψό και θηλυκό, δίχως να δείχνει ποτέ επιτηδευμένο. Απεχθάνεται τα υπερπροσεγμένα λουκ, τα οποία θεωρεί ανιαρά και άψυχα. Η ακριβής δόση με την οποία τσαλακώνει την εικόνα της αποτελεί το κλειδί του περίφημου στυλ της.

Ο χρυσός κανόνας; Να παντρεύει τα αντίθετα και να προσαρμόζει το καθετί στο δικό της στυλ και ποτέ, μα ποτέ, το αντίστροφο. Το στενό αγκαλιάζει το φαρδύ, το δομημένο βαλσάρει με το αέρινο, η μουσελίνα ερωτοτροπεί με το κασμίρ και τα πάντα είναι θέμα αρμονίας και αυτοσχεδιασμού. Το προσωπικό της στυλ υπερβαίνει τα ενδυματολογικά «πρέπει». Μέγιστο στυλιστικό αμάρτημα; Οι πανοπλίες, το bling-bling και η επιδειξιομανία.

Το υπερβολικά σέξι σκοτώνει το σέξι, συνεπώς λεοπάρ φορέματα με βαθύ ντεκολτέ, jamais. Ο ερωτισμός της διαφαίνεται μέσα από ρούχα που ξέρουν να υπαινίσσονται και, κυρίως, έχουν μια ιστορία να διηγηθούν. Ενώ το total look είναι ενάντια στις αρχές της. Υπάρχει μια εξαίρεση στον κανόνα και αφορά τα εσώρουχα: Είναι αδιάλλακτη, τα ταιριάζει πάντοτε μεταξύ τους. Φτάνει κανείς να ρίξει μια ματιά στα συρτάρια της για να καταλάβει πως η δαντέλα αποτελεί στη Γαλλία ιερό θεσμό.


Η Μιλανέζα σπάνια παρεκκλίνει από τις προσταγές της μόδας. Η αψεγάδιαστη από την κόμη μέχρι τα ακροδάχτυλα Νεοϋορκέζα παραμένει πιστή στο beaute της, ενώ η εκκεντρική Λονδρέζα δεν νοείται να πετάξει το χιούμορ από τη ζωή της.

Η Παριζιάνα δεν διαπραγματεύεται τη θηλυκότητά της. Δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ναζιάρα, γλυκούλα ή γατούλα. Είναι γυναίκα και το απολαμβάνει. Ποιος ο λόγος να εμπνέεται από εφηβικά πρότυπα τύπου Πάρις Χίλτον όταν έχει μόλις κλείσει τα 50; Προτιμά αδιαμφισβήτητα τις ροκ πινελιές α λα Πάτι Σμιθ. Σπάνια θα τη δείτε με τζιν και ακόμη σπανιότερα υπερφορτωμένη με κοσμήματα και αξεσουάρ. Εξοχο παράδειγμα η Καρίν Ρόιτφελντ, η μέχρι πρότινος διευθύντρια σύνταξης της «Vogue».


Αλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητάς της είναι η εμμονή της με το να μην αποπνέει ελαφρότητα. Σε περίπτωση που κάποιος της σκάσει ένα κομπλιμέντο, όπως «υπέροχο το σακάκι σου», το πιο σίγουρο είναι πως θα του απαντήσει «merci, αλλά είναι πανάρχαιο». Υπάρχει αυτό το «μην τολμήσεις καν να σκεφτείς πως περνάω τις μέρες μου κάνοντας shopping», που προέρχεται από αντίδραση σε πεπερασμένα στερεότυπα. Τότε που η Παριζιάνα έπρεπε να είναι είτε Σιμόν ντε Μποβουάρ είτε Μπριζίτ Μπαρντό. Σήμερα έχει την τύχη να είναι ταυτόχρονα και τα δύο.



PS. εγω κάποια στιγμή θα τη φορέσω αυτή τη μπλουζά- αλλά δεν έχω το δικαίωμα βλέπεις!

ps. 2. merci amour!!!!!!!!

3 σχόλια:

  1. Ma s'agapwwwwwww!!!!!!!!! Euxaristw ki egw me th seira mou th M. Egw mporei na mh foraw papoutsia me ftera, alla foraw mpalarines me pontikia, opote ça fait l'affaire :)))

    Th mplouza mporei na mh mporoume na th foresoume, alla den peirazei, ftanei pou kseroume pws ena kommati mas exei metadhmoteusei (sic) :pppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. hahahha....
    evidemment!
    or,c'est ça l'idée, "style de toute façon"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to epikrotw auto to styl.den katalava, giati na mh foresete to mplouzi oi dyo sas? pfff...! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή