6 Μαρτίου 2010

χωρίς λόγια

Πώς να παγιδεύσεις μέσα σε λέξεις εικόνες? Πώς να περιγράψεις χρώματα? Πώς να φυλακίσεις τα συναισθήματα για να τα κρατήσεις ζωντανά και ακέραια από την εντύπωση που φθίνει? Πώς να βγάλω από μέσα μου όμορφες σκέψεις και στιγμές?

Μάλλον δε μπορεις… κρατας τη σκέψη και σε γεμίζει από μόνη της μόνο αυτή με ένα αίσθημα πληρότητας- εεμ ούτε και αυτό περιγράφεται…

Συχνά γκρινιάζω για τις κακοτραβηγμένες και ασταθείς φωτογραφίες της camera μου… αλλά τις φορές που με δυσαρεστεί την ίδια στιγμή όντας “υποχρεωμένη” να διαλέξω την άλλη επιλογή, βγάζω φωτογραφίες με το νου -σε ένα δικό σου καδραρισμα, ανοιγοκλείνεις τα μάτια και κάνεις save

Η Αιόλου με φόντο την Ακρόπολη

Δειλινό μέσα στα σοκάκια

Ελληνικός σε καφενείο κάτω από την Ακρόπολη

Πανσέληνος


στην ίδια σου την πόλη ή και σε μια ξένη πάντα υπάρχει τρόπος να δεις τα πράγματα λίγο πιο προσεκτικά, με μια άλλη ματιά, μένοντας λίγο πιο πίσω, που ξεχωρίζεις εικόνες για να τις κρατήσεις.

τι και αν είναι μέρη που γνωρίζεις και έχεις ξαναδεί? Σήμερα το δειλινό τα χρωματίζει διαφορετικά. Φωνές και κουβέντες κάνουν ξεχωριστή τη στιγμή - φωνές και συζητήσεις ξυπνάνε το μυαλό και αυτό που με συγκλονίζει πιο πολύ από όλα είναι να διακρίνω τη φλόγα που καίει πάνω από τα κεφάλια των γύρω μου και τα μάτια και τα αυτιά να διψάνε ολάνοικτα….

Δεν υπάρχει πιο φυσική ντόπα που μπορεί με ακριβέστερο τρόπο να σου ερεθίσει το μυαλό και να σε ξυπνήσει με βαθύτερο τρόπο…

Προσωπικά ίσως η αναζήτηση αυτής της ενέργειας να είναι ο λόγος που με συνεπαίρνει τόσο πολύ η αλλαγή περιβάλλοντος, η εναλλαγή και συναλλαγή με νέα άτομα! Λίγα πράγματα μπορώ να συγκρίνω με την πρώτη ενθουσιώδη κουβέντα που θες να τα πεις όλα μαζί και οι κουβέντες βγαίνουν με ορμή χειμάρρου…

Το καινούριο πάντα είναι και το ανεξερεύνητο και το πολλά υποσχόμενο, αν θες, όταν βρίσκεσαι με ανθρώπους που μπορεί να σου ταιριάζουν… που μένει να επιβεβαιωθείς ευχάριστα ή να απογοητευτείς. Κάπως έτσι ίσως να περιέγραφα και το συναίσθημα ενός νέου σκιρτίματος αλλά πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που διαλέγεις να είναι δίπλα σου σε ελκύει, όπως σε ελκύει ένας νέος έρωτας, είναι λοιπόν ένας ερωτεύσιμος άνθρωπος, χωρίς να είναι απαραίτητο πάντα να μιλάμε είτε για σεξουαλική είτε ερωτική έλξη!

Όλα αυτά μαζί αρκούν να κάνουν μια όμορφη βόλτα ιδανική και να με κάνουν να φλυαρώ ανεπιτυχώς, γιατί όσες γραμμές και αν καταλάβουν τα λόγια μου να περιγράφω στιγμές δεν καταφέρνουν να αποτυπώσουν το χαμόγελο τη στιγμή που φτάνεις στο σπίτι.

2 σχόλια:

  1. Gi'auto se ematha na vgazeis fwtografies me to kefali. Gia na mh xaneis stigmh.

    Poly wraio post sourgelaki. Poly poly poly wraio. Alla de xreiazetai na sto pw egw. Giati to ksereis hdh. Giati einai diko sou. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. merci merci cherie...

    thx gia to comment sou - itan apo tis liges fores pou dn mporousa na diatupwsw to attribute mou!!!!

    :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή